طی سه دهه جنگ، خانواده های زیادی سرپرست و نان آورشان را از دست داده و زنان مجبور شده اند که سرپرستی خانواده را بر عهده گرفته و زندگی را بچرخانند. زنان سرپرست خانواده افرادی هستند که متاسفانه کمتر به آنان توجه شده و این قشر که قربانیان اصلی سالهای جنگ هستند به فراموشی سپرده شده اند…
بر اساس آمارهای موجود حدود ۲ میلیون زن افغان بر اثر جنگ ها بی سرپرست شده و ناچارند مانند مردان، نان آوران خانواده و کودکان یتیم باشند، زندگی زنان بی سرپرست افغانستان با دردها و رنج های بی شماری همراه است.
و در این میان زنان كارگر نیز با مشكلات بسیاری مواجه اند. این قشر زحمتكش جامعه در بیشتر موارد به دلیل فقر و تنگدستی، نا چار شده اند كه به كارهای شاقه تن دهند.
مسوولین ریاست امور زنان می گویند: در حال حاضر ۴۰ فيصد از زنان بی سرپرست مصروف كارهاي شاقه و ۳۰ فيصد دیگر از زنان هم در ادارات دولتي مشغول فعاليت مي باشند.
زنان سرپرست ناچارند به کارهای بیرون از محیط خانه و یا فشارآوردن بر کودکانشان برای گذراندن زندگی روی آورند که چنین خانواده هایی دچار بیشترین آسیب های اجتماعی و خطرات ناشی از آن می شوند.
علاوه بر فقر اقتصادی که خانواده های بی سرپرست و زنان سرپرست خانواده را رنج می دهد فقر فرهنگی، برخوردهای نادرست و نگاه حقیرانه نسبت به آنان از مشکلات عمده این زنان محسوب می شوند.